Пресконференция по повод участието на СУ „Максим Горки” – СтараЗагора в Х – тото издание на Петербургския международен образователен форум

На 15 април 2019 г (понеденик). в Руски център – Стара Загора при РБ „Захарий Княжески” се състоя пресконференция по повод участието на СУ „Максим Горки” – СтараЗагора в Х – тото издание на Петербургския международен образователен форум, в град Санкт Петербург (Русия) от 25 до 29 март 2019г.

Поканата към СУ „Максим Горки” е отправена от 574 училище, Невский Район Санкт Петербург, с което старозагорци имат договор за обмен от 2016-та година. Очаква се ученици от руското училище да посетят Стара Загора по случай празника на града – 5 октомври. В изданието на форума взеха участие над 40 българи, Стара Загора бе представена от директорът на ДИПКУ към Тракийския университет Галя Кожухарова и директорът на СУ „Максим Горки“ Мариана Пенчева, каза Георги Тонев, преподавател в СУ „Максим Горки”сподели още, че в тазгодишното издание на форума са взели участи 30 000 души от 33 страни. Старозагорските ученици са участвали в IV – то издание на Детския педагогически пленум „Бъдеще в настоящето”, в секцията за предложения, свързани с възможността училището да бъде по-интересно и полезно за учениците. В инициативата са се включили още 50 училища от 6 държави.

Единадесетокласничките разказаха за своите впечатления от красотата на града и от модерната база на 619-то училище, което са посетили и се смята за едно от най-иновативните в Санкт Петербург.