Делегация от Руската федерация, водена от председателя на Асоциацията за икономическо взаимодействие със субектите на Руската федерация Светлана Ануфриенко посети Стара Загора

На 20 април 2019 г. делегация от Руската федерация, водена от председателя на Асоциацията за икономическо взаимодействие със субектите на Руската федерация Светлана Ануфриенко посети Стара Загора.

Визитата им в България бе по повод участието им в Българо-руска кръгла маса „Ролята на туризма в развитието на регионите. Културният туризъм – бъдеще и традиции“, по покана на Министерството на туризма в Република България, която се проведе в град Велико Търново.

В Стара Загора те бяха посрещнати от зам.-кметовете Иванка Сотирова и Красимира Чахова.

Като част от програмата им в нашия град, бе посещението им в Руския център на Регионална библиотека „Захарий Княжески” и присъствието на фестивала „Пусть всегда будет сонце”.

Гостите се запознаха с целите и възможностите, който предлага центърът във връзка с популяризирането на руския език и култура на територията на Община Стара Загора.

В края на срещата изразиха желание за сътрудничество при посещение на руски групи в Стара Загора, което с радост приемаме.