Летни занятия

Всеки понеделник и петък са посветени на различни теми: Ден на семейството, любовта и верността, Символи на Русия, Прожекции на филми, Азбука незабравима, „Как да си направим разделител за книги“ – творческа работилница, „Ние сме конструктури“ – деца конструират модели на руска военна техника, Ден на покръстването на Русия – Прожекция на филм – „Княз Владимир“ и  оцветяване на герои от филма и др.

Летни занимания в Руския център в Стара Загора

По време на летните ваканции децата на града са поканени в Руския център на Регионална библиотека „Захарий Княжески”: деца от 6 до 12 години.

През месец юли около 80 деца посетиха Руския център. Те участваха в различни творчески и художествени дейности, игри и др. Първият урок беше посветен на 8 юли – Деня на семейството, любовта и верността. Основната цел на часовете беше да се развие интересът на децата към руския език и културното наследство на Русия.

Гостите бяха и две момчета от Русия – Егор (8-годишен) от Москва и Матвей (10-годишен) от Санкт Петербург. Те учиха български и помогнаха на децата да говорят руски. По време на занятията на вниманието на децата бяха поставяни редица  задачи, които те разрешаваха под формата на игра и забавление, запознаха  се  руската култура, руската азбука и символите на Русия и др. Децата оцветяваха и рисуваха анимационни герои, с които се запознаха докато гледаха филми, творчески работилници и др.

Очакваме ви през август: понеделник: 10:30 – 12:30 часа

Петък: 10:30 – 12:30 ч