Посещение от Русия в Руския център

Ученици от две руски училища бяха на посещение в града ни по обменна програма в СУ „М. Горки“: от 574-то училище на Невски район на Санкт Петербург с директора им Марина Волкова и Екатерина Панасюк ръководител от 132-ро училище „Г. П. Губанов“ от гр.Самара и други представители.

Те посетиха и разгледаха Руския център на Регионалната библиотека, разказахме им за нашата работа. С гостите от Санкт Петербург и обмислихме съвместно сътрудничество по отношение изучаването на руски език като чужд и установяване на приятелски отношения с библиотеките в Самара.

Посетителите разгледаха с интерес изложбата ни, посветена на 100-годишнината от основаването на издателство „Световна литература“.

Посещение Русского центра

Посещение старшеклассников из г. Санкт-Петербурга и г.Самары, которые были в гостях по линии обмена в нашей средней школе им. „М. Горького”. Они рассмотрели Русский центр, познакомились с нашей работой и вместе подумали о совместном сотрудничестве в направлении изучения русского языка как иностранного (с гостями из Санкт-Петербурга) и установлении дружеских связей с библиотеками г. Самары.

Гости с интересом рассмотрели нашу выставку, посвященную 100 летию основания издательства „Всемирная литература”.