В Стара Загора сравняваха празнуването на Коледа в Русия и България

На 10 януари в Руския център на Регионалната библиотека „Захарий Княжски“ в Стара Загора, се проведе среща с ученици от втори клас на Второ ОУ „П. Р. Славейков“.

Темата на урока беше православната Коледа.

Сътрудниците на центъра разказаха на децата за особеностите на православната Коледа в Русия и България и по какво те се различават. Учениците споделиха рецептите на ястията, които се приготвят в вкъщи за Коледа. А екипът на центъра подготви презентация за традиционната храна в Русия. Децата задаваха и въпроси за руските новогодишни традиции.

Всеки получи подарък – играчка за елхата и календар за 2020 година.

В Стара-Загоре сравнивали традиции празднования Рождества в России и Болгарии

10 января в Русском центре Региональной библиотеки им. Захария Княжеского в Стара-Загоре состоялась встреча со школьниками второго класса школы №2 им. П. Р. Славейкова.

Темой занятия было православное Рождество.

Сотрудники центра рассказали детям об особенностях православного Рождества в России и Болгарии, и чем они отличаются. Учащиеся рассказали рецепты блюд, которые готовили у них дома на Рождество. А сотрудники центра подготовили презентацию о традиционной еде в России. Дети также задавали вопросы о российских новогодних традициях.

Каждый получил подарки – ёлочную игрушку и календарь на 2020 год.