„Да празнуваме заедно Великден“

 

И така, ние се радваме да Ви информираме, че дойде време за обобщаване на предварителните резултати от конкурса „Да празнуваме заедно Великден!”

Повече от 20 участници от България и Русия изпратиха за разглеждане 147 снимки, 6 видеоклипа и 1 презентация. Благодарение на вас научихме, че великденските традиции в България, както и в Русия, изглежда се спазват от всички: от млади до стари … В крайна сметка подготовката за празника е интересна дори за малките, а боядисаните яйца и козунаци са основните символи на Великден в нашите страни …

Още веднъж благодарим на всички участници, които изпратиха творбите си за нашия конкурс. Надяваме се да поддържаме връзка с вас и в бъдеще. Всеки участник ще получи сертификат в края на карантината.

Днес ще се запознаем с финалните великденски сувенири на Галина Димитрова, възпитаничка на Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив със специалност „Сценография“. Като собственик на ателие за ръчно изработени предмети и активист на проекта на фондация „Елея България“ по декоративно-приложно изкуство, тя е готова да се свърже с всички, които искат да се присъединят към традициите на народното творчество.

Благодарим ви за участието!