Ваканция с Руския център

Руският център в Стара Загора продължава своята работна с лятната програма. В рамките на проекта „Мобилен доброволец”, организиран по време на периода на карантина, нашият екип подкрепи инициативата на доброволката на центъра Николета Радинова да гостува на своите връстници в село Овчи кладенец (Ямболска област) и да сподели и разкаже своите впечатления от участието си във „Ваканция с Руския център“.

Благодарим на Димка Георгиева, секретар и библиотекар на НЧ „Развитие” за съдействието при провеждането на срещата, на която Николета разказа на децата за Руския център, показа презентации за талантливия руски музикант Виктор Цой, както и за патриархът на българската литература Иван Вазов – по повод 170 годишнина от рождението му.

В читалището се проведе майсторски клас по рисуване и моделиране от пластилин на тема „Антарктида“, вследствие на презентация по темата подготвена от доброволеца на центъра Егор Перминов .

Всички творби бяха изпратени на международния онлайн конкурс за рисунка „2020 – годината на 200-годишнината от откриването на Антарктида“.