Сертификати за библио доброволец връчи Руският център

Руският център в Стара Загора награди учениците доброволци, които взеха активно участие в програмата на РБ „Захарий Княжескси” – „Лято в библиотеката” и помогнаха в подготовката и провеждането на събития на центъра.

Доброволците участваха в викторината, посветена на 125-годишнината от рождението на Сергей Есенин, организирана от Телевизионна и радио компания „Руски мр” и Московския държавен музей на Сергей Есенин, в международната онлайн викторина, посветена на годишнината от рождението на Александър Пушкин и Световния ден на руския език, в подготовката и изпълнението на проекта „Кой иска да стане милионер“ в IV Международен телевизионен конкурс „Кореспондент на Руски мир“ и създаване на видеоклипове „Стара Загора през погледа на доброволците от Руския център“ и „Живоът, времето и часовниците на Стара Загора“, в лятната програма „Ваканция с Руския център“, в проекта „Мобилен доброволец“, в Международния онлайн конкурс „2020 – годината на 200-годишнината от откриването на Антарктида“ и др..

Павел и Борил Михов, ученици от Второ основно училище „П. Р. Славейков”, получиха специални грамоти за участието си  в Международния конкурс „Поетичният път на Есенин“ (организиран от библиотека № 7 на град Рязан).