Куиз на тема „Русия“ организираха на 31 октомври 2020 г. доброволките на Руския център в Стара Загора

 

Куиз на тема „Русия“ организираха на 31 октомври 2020 г. доброволките на Руския център в Стара Загора.

Франс Дамянова, Радослава Стоянова и Гергана Желева успяха с провокиращата тема да съберат 9 отбора, които в пет рунда се състезаваха за наградите, осигурени от, Руски център Стара Загора, СПА хотел  „Армира“, Държавна опера – Стара Загора и Selva Coffee House & Dinner.

Отборите мериха сили в познанията си за Русия, руската култура, музика, спорт и история като във всеки кръг да отговарят на 11 въпроса.

В първия кръг трябваше да отговарят на общи въпроси с отворени отговори, във втория въпроси с да и не. В третия, визуален, рунд състезаващите се трябваше да разпознават знаменитости от различни сфери, сгради, паметници и емблематични места от руски градове, както и да идентифицират предмети, свързани с руската култура. В четвъртия кръг с отворени отговори участинците трябваше да покажат познанията си за известни руски личности. Особено забавен беше петият музикален рунд. В него, ако можеха да отговорят кой е изпълнителят и какво е заглавието на песента, получаваха една точка, но ако позанеха само едното – по половин. Заради равния брой точки на два от отборите след последния рунд се стигна до допълнителни музикални въпроси за тях, с които да покажат кой е по-компетентен по темата „Русия“ и кой ще е трети, а кой четвърти в класацията.

Отбор „Белая Русь“ стана победител в куиза. Втори останаха състезателите от „Сулица“, на трето място след допълнителните въпроси се нареди „Когнитивен дисонанс“, а четвърти остана отбор „Селва“.

Въпреки сериозната надпревара всички отбори споделиха, че куизът е бил изключително забавен и приятен начин за прекарване на съботната вечер и изаразиха готовност да се включат в следващ куиз, в който да премерят сили в познанията си за Русия.

Куизът бе реализиран с подкрепата на:

Руски център в Регионалната библиотека „Захарий Княжески“, СПА хотел  „Армира“, Държавна опера – Стара Загора и Selva Coffee House & Dinner.