Честит ни Рожден ден!

На 23 ноември 2020 г. Руския център в Ругионална библиотека „Захарий Княжески”  празнува своя втори рожден ден.

Поради карантинните ограничения тазгодишното честване на празника се проведе в необичаен формат.

Подаръци за Руския център бяха онлайн поздравления и думи на благодарност, отправени към екипа ни от: Марина Владимирова, председател на Руския клуб и приятели-Стара-Загора, Ирина Минева, председател на СНЦ”Руския клуб-Стара Загора” Любомир Вилков, общественик и председател на славянския културно-информационен център „Евразия-България – Стара Загора“, Алла Ангелова и Юлияна Ангелова, ръководители на Балетно-танцов център „Грация“ – град Казанлък, Антонио Дачевски, студент от Националната академия . Панчо Владигерова. Благодарим на учениците от втори клас на Второ ОУ „Петко Рачова Славейкова” и техния учителя по руски език Борис Книжаров, деца и ръководители на руското дружество „Мир“ от гр.Крагуевац, Сърбия – Наташа Завирохин и Виктория Лихач, които ни изпратиха прекрасни видео поздрави.

Елена Скрипник и колеги от Руския център в Донецк, Борисовска централна библиотека „И. Х. Колодеева „, Република Беларус.

Нашите приятели спомогнаха за доброто и  празнично настроение с красивите си стихове и песни: ирландската „Снежанка” и Кристина Бутусова, ръководител на Културната асоциация „Руска Ирландия“; Елена Закарите, ръководител на руско-ирландското културно-историческо дружество „Наследство“; Маричел Роудс, единственият каталунски изпълнител в света не само на руски народни песни, но и на руски шансон. Поетесата Тереза  Смольская от град Лида, Република Беларус ни изпрати пославие: „Коварният коронавирус бушува. Но въпреки това, празникът трябва да бъде! Изпращам ви видеоклип с любовна поема. Защото любовта е основата на живота! “

И, разбира се, нямаше да е празник без торта, любезно приготвена от Мила Тотева по руска рецепта за колегите ни от Регионалната библиотека. И все пак рожденият ден е само веднъж в годината и благодарение на подкрепата на нашите приятели той се състоя.

Надяваме се, че втората годишнина на Руски център  – Стара Загора ще остане едно от най-запомнящите се събития не само за нас, но и за всеки гост, който усети частица от топлината на руската душа.