В Стара Загора се проведе музикално-поетична вечер, посветена на творчеството на Висоцки

На 23 януари екипът и приятели на Руския център в Стара Загора взеха участие в онлайн срещата „Свой път“, посветена на 83 годишнина от рождението  на Владимир Висоцки.

Анастасия Маккейб, организатор на музикално-поетичната вечер, бе подготвила среща с руски и чуждестранни музиканти, литературни критици и хора, които изучават живота и творчествто на Владимир Семенович.

Участници от Дъблин (Ирландия), Москва, Екатеринбург и Южно-Сахалинск говориха за творчеството на поета, музиканта и актьора, припомняха интересни истории, рецитираха стихове и, разбира се, изпълниха негови песни.

Много интересен  беше разговорът с Николай Андреев, журналист и автор на удивителната книга „Животът на Висоцки“, който обясни защо Висоцки остава съвременник дори за родените след кончината му.

На живо от Южно-Сахалинск прозвучаха прекрасни стихове от  Константин Молчанов – поет, изследовател и популяризатор на творчеството на Висоцки.

Известни реплики на Висоцки прозвучаха по нов начин, изпълнени от Томас Бивит – шотландец от Екатеринбург, певец, композитор и преводач на песните на легендарния бард.

Участниците в творческата среща  имаха късмет да чуят любимите си песни в изпълнение на Джош Ланц, американски музикант от Сиатъл, Иля Бабкин и Владимир Зайцев.