Руски център в РБ «Захарий Княжески» и работилничка за мартеници с Яна Ленова и Таня Иванова гостува на I а клас във II ОУ “П. Р. Славейков”

Екипът на Руския център в РБ „Захарий Княжески” гостува в I а клас на II ОУ “П. Р. Славейков” с класен ръководител Яна Колаксъзова.
Поводът за нашето посещение бе да връчим сертификатите за участие на децата в инициативата, която организирахме през месец декември 2020 г. „Щипка коледно-новогодишно настроение”, но поради въведените епидемиологични мерки в страната това не се случи през януари 2021 г.
Малките палавници се оказа не бяха забравили своето участие и с радост и любопитство очакваха отличията си и подготвените от нас изненади.
Срещата ни с първолаците бе наситена със събития. Освен Коледен привкус, имаше и мартенски емоции ….. и всичко това през февруари 🙂
На гости в класа бе и работилничката за мартенички на приложничките Яна Ленова от Къща музей „Гео Милев” и Таня Иванова.
В класната стая цареше глъч и настроение. Децата научиха какво символизират белият и червеният конец в българската традиционна мартеница и как са се изработвали те в миналото.
Стотина грама бяла и червена прежда, малко шарени конци и мъниста – вижте какво сътвориха малките сръчковци за кратко време. Много послушни деца с много фантазия. Не остана непресукан конец.
Признаваме си, че тези дечица ни заредиха не само с настроение, но и с творчески идеи! Може би да боядисаме заедно великденски яйца 🙂
Прекрасен беше денят ни!
Благодарим ви деца!
С вълнение очакваме следващите ни срещи!
Мероприятието протече в унисон с мерките на новото време, мерките с които се учим да живеем.