Млади художници от Стара Загора са сред победителите в конкурс в Ливан

Руски център в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ връчи отличията на участниците в Международния онлайн конкурс „Дорога в космос“, Ливан. Организиран от : Руски културен център в Бейрут и Руско-ливански културно-образователен център „Приказен клуб“ в Тир. В конкурса участваха 170 произведения на изкуството от 10 държави по света.

Идеята на организаторите на конкурса  бе да привлече вниманието към значението на първия полет в космоса, да стимулира интереса към изучаване на историята на космическите изследвания, структурата на нашата Вселена, възможностите за бъдещи космически полети. Да развие у деца и възрастни фантазия и желание за творчество, да предостави поле за изява на децата и да подкрепи таланта им, да провокира любов към творчеството, красотата и изкуството.

Компетентно жури оценяваше творбите за оригиналност на дизайна и изпълнението, качество и техника на изпълнение, оригиналност на името, художествена изразителност.

Отлично се представиха децата на Руски център и Стара Загора.

Поздравления за:

Гери Вълчева – 4 място във възрастова група – 4-8 г.

Симона Иванова – 4 място във възрастова група – 4-8 г.

Дария Панайотава – 4 място във възрастова група 16-19 г.

Кристиян Михайлов – 3 място във възрастова група – 4-8 г.

Боримир Кючуков – 1 място във възрастова група – 13-16 г.,

които завоюваха призови места и получиха признание за таланта и труда си!

Честито на победителите!

Благодарим на всички малки и големи участници, родители и ръководителите г-жа Росица Бъркачева и г-жа Яна Колаксъзова, които проявиха интерес към конкурса и участваха със своите творби!

Бъдете здрави и вдъхновени!