222 години от рождението на А. С. Пушкин и Ден на руския език

В навечерието на годишнината от рождението на изключителния руски поет Александър Сергеевич Пушкин и Деня на руския език, Руският център в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ представи изложба на книги от библиотечния фонд на центъра и библиотеката. Експозицията представя творбите Пушкин, есета за живота и делото на А. С. Пушкин и др.

В навечерието на 222 години от рождението на Александър Пушкин, екипът на Руския център и Руски клуб и приятели връчиха грамоти на всички участвали в мероприятия свързани с руския език и култура през пролетта и поради наложените епидемични обстоятелства не успяха да получат по-рано. (Грамоти на отличниците и участниците в Международната образователна акция „Тотальный диктант 2021“, Международного творческого конкурс чтецов и художников, посвященный 200 летию со дня рождения Н. А. Некрасова: „Я лиру посвятил народу своему….“ ., „XVI Маротн на четенето 2021“, Творческий марафон «День Победы в Мексике», както и специални грамоти за най-активните читатели и приятели на центъра.

Грегана Желава, Радослва Стоянова и Мария Стоянова бяха подготвили и рецитираха откъси от емблематични произведения на А. С. Пушкин.

В празничното мероприятие се  включиха и положиха цветя ученици, учители, граждани и гости на град Стара Загора.

Няколко дни преди празника младите доброволки на Руски център почистиха барелфа на А. С. Пушкин в Стара Загора и пространството около него.