Ден на семейството, любовта и верността!

Екипът на Руския център в Стара Загора организира събитие за деца, посветено на предстоящия празник – Деня на семейството, любовта и верността, който се отбелязва в Русия на 8 юли.

Разглеждайки книгата „Петър и Феврония: Идеалните съпрузи“, децата се запознаха с историята на княз Петър и съпругата му Феврония, която днес служи като пример за идеален семеен живот. Техният съюз издържа на много изпитания на съдбата и се превръща във еталон за любов и искреност, уважение и преданост един към друг. Светите Петър и Феврония, живяли в началото на 13 век, все още се считат за покровители на православното семейство и брака.

Децата говориха за взаимоотношенията и ценностите в семейството си, акцентирайки на това, какво според тях трябва да бъде съвременното семейство и кое е бъде най-важното в него.

Под ръководството на художника Дилян Бакалски те изработиха хартиени модели на основния символ на живота и семейното благополучие – дома. Той е крепост, където можете да превъзмогнете и решите всички  трудностите в живота и да получите подкрепа от близките си.

Виктория Иванова, доброволец в Руския център и студентка в катедрата по руска филология в Пловдивския университет, обясни на децата значението на непознатите думи, използвани по темата, от руски език.