Първо РПУ – Стара Загора гостува на децата от Руски център в Регионална библиотека „Захарий Княжески“

Руският център на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ в Стара Загора и полицейски служители от Първо РПУ – Стара Загора организираха среща на живо с децата, посещаващи летните занятия в центъра. При своето посещение ст. инспектор Антон Иванов и инспекторът от Детска педагогическа стая Кремена Маринова представиха спецификата на тяхната важна и отговорна професия: запознаха децата с основни теми по безопасност на движението, с трафика на хора, спазване на обществения ред, как да противодействат на агресията и др. Обсъдени бяха възможните рискове, с които децата могат да се сблъскат като участници в пътното движение.

Подрастващите демонстрираха добри познания относно значението на пътните знаци и основните мерки за безопасност по време на движение като пешеходци и велосипедисти.

Продължилата повече от час среща бе изключително вълнуваща не само заради възможността да се запознаят отблизо с полицейски автомобил, но и заради това поне за миг да бъдат като истински полицаи, държейки в ръцете си белезници.

Малките «полицаи» получиха отговор на всички въпроси, които ги вълнуваха и научиха как и при какви случаи се използва телефон 112 и защо авторите на фалшиви сигнали биват наказвани с парична глоба.

В края на срещата децата получиха информационни материали и обещание за следващо гостуване!