Наградиха лауреатите на фестивала „Пусть всегда будет солнце”

В събота, 4 декември, в тържествена обстановка бяха връчени Грамоти и красиви статуетки на жар-птици на лауреатите на Националния фестивал „Пусть всегда будет солнце” и Грамоти за висок професионализъм на техните ръководители.

Събитието бе открито от организатора на фестивала в Старозагорска област, председател на дружеството на руските сънародници „Руски клуб-Стара Загора“ и на областния съвет на Националното движение „Русофили“- Ирина Минева. Церемонията се състоя в Руския център в Регионална библиотека „Захарий Княжески”, Стара Загора. На 23 ноември центърът отпразнува своя трети рожден ден.

Топлата, приятелска атмосфера в Руския център и украсената новогодишна елха направиха събитието още по-празнично. Голяма изненада за всички, бе че децата получиха наградите си от ръцете на пълномощния министър на посолството на Руската Федерация в България Филип Воскресенски. От името на посланика на Руската Федерация в България, г-жа Елеонора Митрофанова и от свое име той изрази благодарност за това, че младежите на България активно се интересуват и изразяват чрез творчество любовта си към руския език и руската култура. Силно впечатление му направи, акапелното изпълнение на известната казашка руска народна песен „Черният гарван“, на Даная Димова и Симона Ненова, млади участници от ДМФ „Звездопад“ с ръководител Мариана Димитрова.

Мероприятието продължи с увлекателното изработване и създаване на коледни играчки. Материалите за работата бяха предоставени от Руския център, а „Руски клуб-Стара Загора” подготви сладка почерпка за участниците в събитието.

Ръководителите на децата изказаха думи на благодарност към организаторите за фестивала „Пусть всегда будет солнце”, за високото му ниво, за отличната церемония по награждаването, за уважението от страна на Посолството на Руската федерация, за прекрасната атмосфера в Руски център.

Инициативата на фестивала е на Национално движение на българските русофили.