Онлайн инициатива „Щипка коледно-новогодишно настроение“

Скъпи приятели, приключи онлайн инициативата „Щипка Коледно новогодишно настроение“, организирана за втора година от Руски център в РБ „Захарий Княжески“, Стара Загора. Поради пандемичната обстановка събитието се проведе отново онлайн. Това не попречи на проявения голям  интерес. Повече от 350  материала от България и дори от Република Северна Македония участваха в инициативата на състави и индивидуални изпълнители да със снимков материал и клипове. Всички те са прекрасни, много трогателни и забавни, сложни и лесни за изпълнение, но много смислени. Много сме доволни, че в мероприятието се включиха семейства, детски градини, училища, учители, възпитатели, ученици, мами, татковци, баби и дядовци и, разбира се, деца.

Целта на инициативата бе българи и руснаци да се запознаят и включат в съхранението на Коледните традиции, да създаде необходимите условия за творческа дейност на родители и деца и да допринесе за празничната атмосфера през месец декември. Всички показаха креативност, въображение и умения. Работите впечатлиха с оригиналност и яркост, идеи и отлично изпълнение: различни снежни човеци и невероятни коледни елхи, новогодишни играчки … и много други. Инициативата се оказа много интересна, привлече вниманието на деца, родители и създаде празнично настроение!

Специални благодарности към Биляна Коцевска (преподавател по руски език) Държавно училище «Магдалена Антова» и Цветан Арсовски (преподавател по руски език) Езикова  школа «Албион», Република Северна Македония.

Всички участници получиха сертификати за участие, а ръководителите благодарствени писма.

Благодарим на всички за въображението и креативността и им желаем още творчески вдъхновения и късмет!