Световен ден на китовете и делфините – 23 юли

В чест на Световния ден на китовете и делфините, който се отбелязва на 23 юли, децата в Руския център в Стара Загора се срещнаха с екипа на Зелени Балкани в нашия град, водеща организация при опазването на редки видове и местообитания в България.

Основната цел на събитието беше да се представи на децата информация за обитателите на Черно море, по-специално за китоподобните.

Поля Тончева и Ива Жекова им разказаха за това какви видове китоподобни и други животни и растения живеят в Черно море, какво е тяхното поведение, естествена среда, пред какви заплахи са изправени и как можем да се грижим за тях.

За по-добро усвояване на материала гостите предоставиха на децата информационен плакат за китоподобните обитатели в Черно море, който подариха на Руския център. След това се проведе интерактивна пъзел игра, в която децата затвърдиха наученото по време на презентацията. Особено интересно за децата беше играта с интелект-карти с изображения на черноморските обитатели, с помощта на които лесно и бързо усвояваха новата терминология.

Всички участници получиха награди – стикери с делфини и интелект-карти на морска тематика.